Шпакловка

Шпакловка Sheetrock зелен капак – за какво се използва?

Защо е предпочитан вариант от толкова много майстори?

Шпакловка Sheetrock зелен капак или Sheetrock all purpose Join Compound е от най-често използваните шпакловки от много майстори.

Искаме или не, ако имаме желание домът ни да изглежда добре, трябва да обърнем по-специално внимание на стените и тавана. Без значение дали ще сложите тапети, ще боядисате, или ще има декоративна мазилка, винаги трябва да се направи качествена шпакловка.

Финишното покритие е едно най-важните неща, които задължително трябва да се направят, за да бъде крайният резултат отличен. Без него стените ви няма да са абсолютно гладки и с каквото и да ги покриете, няма да изглеждат добре.

Шпакловките, които могат да се открият на пазара обаче, са толкова много, че особено на неспециалисти им е трудно да се ориентират.

Една от най-разпространените шпакловки, която можете да откриете в търговската мрежа, и с която ще се справите дори и да не сте професионалисти, е Sheetrock зелен капак или Sheetrock all purpose Join Compound.

Тя е универсална, кремообразна смес, която се предлага готова за употреба и е предпочитана от много майстори в занаята, поради редица причини.

Някои от тях са:

1. Голямо отворено време – това е времето, за което шпакловката може да стои отворена и Вие да работите с нея.

2. Сместа е готова и се налага само леко разбъркване преди работа. С готовите смеси не губите време за изсипване на прахообразната смес във вода, разбъркване с дрелка или друго, чакане на сместа да узрее и едва тогава – шпакловане.

3. С нея се работи лесно – дори и непрофесионалист с малко умения може да се справи.

Съдържа в себе си свързващи вещества на основната на винила и други съставки, които гарантират изключително добри технически характеристики. Шпакловката се нанася сравнително бързо и лесно и по-често се полага ръчно, но понякога и машинно.

Шпакловката Sheetrock се отличава с отлични покривни и запечатващи характеристики, като след шпакловане с нея стените са абсолютно гладки. След изсъхване може да се шлайфа, но за разлика от някои от останалите видове, при Sheetrock шкурката остава абсолютно здрава и не се къса.

Дори и да не успеете да изразходите цялата кофа от шпакловката, неизползваното количество може да се съхрани и да се използва в следващите дни.

Това по никакъв начин не се отразява на качествата й.

Ако използвате кремообразната смес върху гипсокартон, имайте предвид, че всички фуги и напълнени отвори от винтове трябва да са добре изсъхнали. За перфектен резултат за фугите на гипсокартона може да използвате всякакъв качествен фугопълнител. Дали ще е FUGENFULLER, UNIFLOT или Sheetrock – няма значение. Грундирате с подходящ грунд и след като всичко е изсъхнало идеално, започвате шпакловането с Шпакловка Sheetrock зелен капак.

Както споменахме по-горе, с нанасянето на Шпакловка Sheetrock зелен капак може да се справи всеки средно грамотен, стига да спазва инструкциите на производителя.

Друга особеност при шпакловането с нея, е, че след първата ръка трябва да се изчака до пълно изсъхване преди да се шпаклова втора ръка. Ако се шпаклова „мокро в мокро“, става на балончета и долният слой може да се отлепи. Ето нагледен пример какво се получава, когато шпакловате втора ръка, но първата не е изсъхнала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button